O škole

  • Zdravé zúbky a pravidlá zdravého a pokojného spánku

    Zdravé zúbky a pravidlá zdravého a pokojného spánku

    Dňa 2.05.2024 medzi nás prišla MUDR. Lucia Maľová z RÚVZBB a porozpávala nám o zdravých zúbkoch. Najskôr sme sa hravou formou dozvedeli informácie o dôležitosti správneho umývania zúbkov a na modeli chrupu človeka si zároveň mohli žiaci získané vedomosti o správnom postupe pri stomatohygiene aj prakticky nacvičiť. Druhá prednáška bola zameraná na pravidlá zdravého a pokojného spánku. Čo by sme mali, resp. nemali robiť pred spaním, aký je spánok dôležitý pre našu imunitu a pre celé naše telo.

  • Návšteva hvezdárne

    Návšteva hvezdárne

    V piatok 12.4. si museli tretiaci a štvrtáci privstať. Čakala nás exkurzia do Planetária M. Hella v Žiari nad Hronom. Precestovali sme 150 km s viacerými prestupmi. Zastavili sme sa vo Zvolene pod Pustým hradom, v Banskej Bystrici i v Podbrezovej. Vo hvezdárni nás čakali ďalekohľady, ktorými sme pozorovali škvrny Slnka a v sále s kupolou sme sa zmenili na kozmonautov letiacich vesmírom okolo rôznych planét. Neskôr sa obloha zmenila na  súhvezdia a v závere sme pozorovali rotáciu našej planéty. Keďže nás nezhltla čierna diera, spokojní sme sa vrátili domov.  D. Bútorová

  • ,,Školská Banda pomáha"

    ,,Školská Banda pomáha"

    Veríte, že záujem detí o svoj život a okolie môže zlepšiť budúcnosť? My ÁNO! Preto sme uskutočnili projekt, v ktorom po dobu 8 týždňov deti rozvíjali spoluprácu, tímovosť, kreativitu a záujem o svoje prostredieDeti z našej školy vymysleli a zrealizovali projekt "Školská Banda pomáha", v rámci ktorého spoločne s rodičmi obnovili záhony a záhradu po zime, upratali školský dvor, opravili futbalové bránky, vyrobili parádny stojan na bicykle a pripravili chutný bufet pre všetkých zúčastnených. Chcela by som poďakovať pani učiteľkám za podporu, priestor a organizáciu , vďaka čomu sme s deťmi za necelé dva mesiace zorganizovali pekné podujatie, ktorého sa mohli  zúčastniť všetky vekové kategórie.

    Tento projekt sa realizoval vďaka podpore Slovak Business Agency - vzdelávací kurz Deti spolu pre Zmenu.

    Katarína Boľfová - autorka projektu

  • Voda je zlato - Medveď hnedý

    Voda je zlato - Medveď hnedý

    Prostredníctvom príbehu o putovaní vodných kvapiek VO - DI - ČKA nás Ing. J. Kološtová oboznámila s tým, ako putuje voda po svete, kde sa objavuje, kde mizne, aj to prečo žiadna ďalšia voda nevzniká, ani nezaniká. Dozvedeli sme sa, odkiaľ pochádza voda z kohútika, kam putuje znečistená voda a ako sa čití. Povedala nám prečo je pitná voda vzácnejšia než zlato a ako tento poklad chrániť. V druhej časti našej besedy sme sa dozvedeli o najväčšej  šelme ,, Medveď hnedý."  O jeho spôsobe života, potravné nároky, pohybové znaky, ako ho monitorujú. Ako sa správať v prírode, aby sme sa vyhli stretnutiu s medveďom a čo robiť, v prípade že medveďa stretneme.

  • Zápis do 1. ročníka

    Prosíme rodičov, aby pred zápisom vypísali elektronickú prihlášku.

  • Bubnovačka

    Bubnovačka

    Netradičné vyučovanie hudobnej výchovy - dnes nás bolo poriadne počuť. Zúčastnili sme sa akcie Bubnovačka, na ktorej nás šikovný lektor L.Koncz oboznámil s týmito zaujímavými rytmickými nástrojmi ako Djembe,Cajon, Doumbek a Darbuka. Naši žiaci si ich aj sami vyskúšali.

  • Predškoláci v škole

    Predškoláci v škole

    Po radostnom zvítaní sa s kamarátmi si predškoláci posadali spoločne do lavíc a učenie sa začalo. Po rozcvičke sme spoločne začali vytlieskávať a hláskovať slová, písať a kresliť do múky, na matematike sme skladali číselný rad, riešili príklady, ktoré nám skontroloval slimáčik, ktorý  zistil správnosť vyriešených príkladov. Pozvanie do telocvične, kde im naši štvrtáci s druhákmi pripravili súťaživé hry, im rozžiarilo očká a radosť z pohybu im vyvolal úsmev na tvári. Školáci i škôlkari mali z návštevy veľkú radosť, a aj z malých darčekov, ktoré dostali. Tešíme sa na ďalšie milé stretnutie dňa 4. apríla 2024, kedy sa uskutoční Zápis do prvého ročníka.

  • Bábkové divadlo

    Bábkové divadlo

    Predstavenie: Hoki Poki Bacilky a Vitamínky nám ukázali, čo sa môže stať, keď Hoki stratí pamäť. Spoločne s deťmi sme odhalili prečo je dôležité umývať si ruky a nezabúdať na ovocie a zeleninu. Aký je to Bacilov šťastný deň a prečo Vitamíny strážia naše zdravie. Čo je to zdravá výživa a ako nám cvičenie vylepší deň, tak aj to sme sa dozvedeli  v predstavení plnom autorských pesničiek, humorných situácií s troškou správneho napätia. Samozrejme nechýbal šťastný koniec.

  • Hviezdoslavov Kubín

    Hviezdoslavov Kubín

    Dňa 5.2.2024 prebehlo školské kolo v prednese poézie a prózy. Najlepšími  recitátormi v kategórii poézia boli: M. Sokolíková, S. Geregayová a I. Daniš. Blahoželáme.

  • Karneval, hurá .....

    Karneval, hurá .....

    Každoročne patrí karnevalu jeden z fašiangových dní aj v našej škole. Deti sa naň veľmi tešia celé týždne a úporne rozmýšlajú,akú masku si tento rok zvolia. No a tento rok bol tým šťastným dňom 2. február. Krásnu výzdobu na obecnom úrade urobili žiaci cez 5. vyučovaciu hodinu a o 15.00 hod. bol tohoročný karneval v plnej paráde. Naši žiaci od prváčikov až po štvrtákov a samozrejme aj škôlkári sa predstavili v karnevalových maskách od výmyslu sveta. Celá miestnosť sa premenila na čarovnú rozprávku, v ktorej rozprávkové a mytologické bytosti, v podobe upírov, ale aj nežných princezien, lienok, policajtov, športovcov, bojovníkov prevzali svoju "moc". Tanečné kolá striedala tombola. Veľké ĎAKUJEM patrí rodičom a sponzorom, ktorí nám pomohli  toto krásne popoludnie pripraviť.

  • Tvorivé dielne - Vianoce

    Tvorivé dielne - Vianoce

    Prichádza čas vianočný, prichádzajú najkrajšie sviatky roka – Vianoce. V tomto krásnom čase sme všetci vnímavejší, citlivejší k hodnotám ľudského života, sme si všetci tak trocha bližší. Toto vianočné obdobie je čas, keď sa otvárajú ľudské srdcia naplnené láskou. Každý z nás v tomto období chce z tejto lásky venovať veľkú časť aj iným ľuďom. Tvorivé dielne žiakov naplnili toto posolstvo. Počas dopoludnia vytvorili výrobky, ktoré poobede v rámci vianočných trhov potešili  nejedno srdiečko.

  • Jedličková slávnosť

    Čarovná vianočná atmosféra Jedličkovej slávnosti  sa konala 19.12. na OÚ, kde sa najskôr predstavili škôlkari s pekným programom a za nimi nasledovalo vystúpenie žiakov, ktorí nám rozžiarili úsmev na tvári svojimi básňami, tančekom, piesňami, scénkami a vinšami. Po skončení programu sme privolali Mikuláša, ktorý aj tento rok prišiel medzi nás.

  • Slávnostné pasovanie prvákov

    Slávnostné pasovanie prvákov

    Stať sa prvákom je veľká vec. Treba si zvyknúť na toľko nových ľudí, povinností, pravidiel,….Ako po iné roky, aj tento rok úlohou prvákov bolo ukázať, čo sa za krátky čas strávený v školských laviciach naučili. Aby na toto obdobie deťom zostali krásne spomienky, čakal na prvákov slávnostný deň. Rodičia detí tak boli 29. novembra svedkami výnimočnej udalosti – pasovanie žiakov 1. ročníka do „cechu školského“. Pre prvákov boli pripra­vené úlohy ako napísať svoje meno, vypočítať príklady, uviazať šnúrky. Presvedčili nás, že už vedia recitovať a spievať. Naši milí prváci, želáme vám, aby sa vaše túžby splnili, aby ste sa v škole cítili dobre, aby ste  okrem  vedomostí  zažili i kopec  radosti z objavovania, ale i spokojnosti z dobrej práce.

  • Talent Kláry Jarunkovej

    Reprezentačný team v zložení: M.Sokolíková,F.Floch a S.Geregayová zvíťazil vo vedomostnom kvíze o vesmíre, o planétach,  o živote I.Bellu v súťaži Talent K.Jarunkovej v Podbrezovej. K tomu ešte 2.miesto v literárnej oblasti sa podarilo získať M.Sokolíkovej. Stretnutie s prvým kozmonautom Slovenska bol silný zážitok pre žiakov, ale aj pre dopelých.

  • Do školy na bicykli

    Do školy na bicykli

     Bicykel je dopravný prostriedok, aj pri jazde na ňom platia určité predpisy či povinnosti, ktoré by mal každý správny cyklista dodržiavať. Bezpečne na ceste, či už ako chodec alebo cyklista, sme si 4.10. povedali v rámci voliteľného predmetu ,,Mladý záchranár". Spoznávali sme  dopravné  značky, každý žiak ukázal, ako vie jazdiť na bicykli a nakoniec ukázali, akí sú šikovní pri prekonávaní prekážok. Všetci to zvládli na jednotku.

  • A opäť spolu - Horná versus Dolná

    A opäť spolu - Horná versus Dolná

    Prázdniny prešli veľmi rýchlo a my sme sa opäť streli s našimi kamarátmi z Dolej Lehoty. Dnes t.j. 26.9. medzi nás prišla aj pani Boľfová, ktorá sa  s nami zahrala nové hry, ukázala a zahrala nám na kalimbe a potom sme si to vyskúšali všetci. Nakoniec sme si zasúťažili a už teraz sa tešíme na ďalšie stretnutie.

  • Škola volá!

    Škola volá!

    Slávnostné otvorenie školského roka 2023/24 sa v našej ZŠ uskutoční v pondelok

    4.9. o 8.00 hod.

  • Ukončenie školského roka 2022/2023

    Ukončenie školského roka 2022/2023

     

    Dnes 30.6. sme slávnostne ukončili školský rok 2022/23. Všetkým žiakom a zamestnancom školy prajeme krásne prázdniny.

  • Horná versus Dolná

    Horná versus Dolná

    Naši kamaráti z Dolnej Lehoty nás pozvali 29.6.2023 na návštevu, kde si s nami zmerali sily v discipínach, ktoré pre nás pripravil p. učiteľ M. Kán. Zvládli sme to výborne, hlavne hod na basketbalový kôš, prekonali sme sa v skoku do výšky a nakoniec sme zvládli odohrať futbal. Skvelý výkon sme podali aj cestou domov, kde sme cestu zváli  pešo. Bravúrný výkon, zdolali to aj naši najmenší prváci. Už teraz sa tešíme, keď na jeseň zavítajú k nám.

  • Chata Kamila

    Chata Kamila

    Dňa 28.6.2023 sme sa vybrali ku chate Kamile, kde nás srdečne privítal správca chaty pán M. Weiss, ktorému sa aj touto cestou chceme poďakovať za všetko, čo nám poskytol. Cestou sme spoznávali naše pohorie - Nízke Tatry, určovali svetové strany, spoznávali rastlinky, ale hlavne sme sa zahrali veľa hier. Po prekonaní prekážok sme si rozložili oheň a opiekli si dobroty, ktoré sme si priniesli z domu. Doobedie rýchlo ubehlo a my sme sa museli vrátiť opäť do školy. Bolo to super.

strana:

Novinky

Kontakt

  • ZŠ Horná Lehota
    Horná Lehota 65, 97681
  • +421908664980

Fotogaléria